Temeraturen viste blot 34 F/1C

Fam. Johansen så en Grizzly-bjørn I Kootenay N.P.

Grizzly-bjørnen forsvandt da flere biler kom til

Bilen holdte ikke helt til mødet med rådyret

Skaden tages i betragtning kort efter uheldet

Vi nærmer os den amerikanske grænse

Grænsestationen Eastport/Idaho

Her vores motel Super 8 ved Spokane

Der er talrige spisesteder her ved vores motel

Til aftensmad på DENY´s

Den nye bil ankommer kl. 1 om natten

Så er fam. Kynebs nye bil læsset af

Den 13. juli kl. 8 kører vi fra Lake Louise og mod den amerikanske grænse til staten Idaho.
Vi vælger ruten gennem endnu en nationalpark - Kootenay National Park - undervejs står temperaturen på 34 F, hvilket svarer til 1 grad Celsius. Vi møder da også en enkelt sludbyge undervejs, så der er ikke megen sommer over det.
Turen gennem denne nationalpark er også flot, selv om udsynet hæmmes noget af tåge, dis og gråvejr. 7-8 kilometer før udgangen af nationalparken springer et rådyr og 2 kid pludselig op ad grøften og ud foran Familien Kyneb, lige hvor de har overhalet en lastbil, så der var ikke andet at gøre end at bremse mest muligt. Desværre ramte vi rådyret - kort efter kom en ranger, som vi rapporterede uheldet til, så han ville tage hjem og hente et gevær og skyde dyret. Den oplevelse kunne vi godt have undværet.
Familien Kyneb kunne dog køre videre, selv om bilen var noget beskadiget omkring det ene lygteparti, men vi stoppede ved næste visitorcenter og fik ringet til Hertz, men de havde lige p.t. ikke en anden tilsvarende bil, så vi skulle prøve igen, når vi om eftermiddagen kom til Spokane.
Kort efter uheldet ser Familien Johansen en Grizzly-bjørn i vejsiden og får et par gode fotos af den.
Resten af turen går fint, men da vi nærmer os grænsestationen Eastport i staten Idaho, er vi lidt spændte på, om den beskadigede bil giver problemer ved indrejse til USA. Det gør den heldigvis ikke - i det hele taget er indrejseformaliteterne det noget enklere ved at køre fra Canada til USA end når man ankommer med fly.
Fra Idaho kører vi via interstate 90 ind i staten Washington og til motellet Super 8 i Spokane, der ligger lige ved interstaten. Vi ankommer sidst på eftermiddagen.
Vi må nu bruge 1½ times tid ved telefonen til at få uheldet registreret hos Hertz, men får en super-service, idet Hertz ringer rundt til forskellige lufthavne og har samtidig telefonkonference (kan vi høre) om, hvordan de kan hjælpe os til en ny og tilsvarende bil. Vi får at vide, at vores beskadigede bil bliver afhentet om en time - og så kommer der en ny til 6 personer + baggage omkring midnat. KÆMPE STOR ROS TIL HERTZ FOR DEN INDSATS.
Damerne opgiver nu at komme i den nærliggende mall, da vi kun har 1 bil tilbage - vi var et par stykker, der mente vi her sikrede os en ret stor besparelse!!!!!!!!!!!   Til gengæld går vi over i restauranten "DENY´s", der giver 10% rabat til gæster, der indlogeres på Super 8-motellet, så det benytter vi os af. Fin mad. 
Kl. 1 om natten banker den venlige portier på vores dør, den nye bil er ankommet fra Seattle, 5-6 timers kørsel væk. Det er endda en spritny Toyota Sienna, som viser sig at være endnu bedre indrettet til familien Kynebs behov. En god slutning på en uheldig episode - og så var det med at se dyner.