Historic Route 66

Indgangsparti ved "navajo County museum".

Vi er klar til museumsbesøg - bemærk kæmpe klump forstenet træ.

Fængslet der blev brugt frem til 1976.

Butik med mange former for forstenet træ.

Kirsten og Lise klar til at gå på rov.

Kirsten undersøger varerne - det kan være svært at vælge.

Kirsten og Lise ved Geronimo Trading Post - med kæmpe klumper af forstenet træ.

På vej mod Joseph City.

Bjarne på "Jack rabbit".

Frits på "Jack rabbit".

Jack Rabbit Trading Post.

Det kendte skilt ved Jack Rabbit Trading Post - et ikon på Route 66.

Vi er i Winslow ved "Standin´ on the corner park".

Route 66-berømte "Standin´ on the corner park" i Winslow.

Symboliserer personen der søger lykken ved at tilbyde sit talent.

Vi valgte frokost på diner´en tæt ved "Standin´ on the corner park".

Flot kulisse til vores frokost.

Her venter vi på maden - bemærk de gamle Fanta-flasker.

Bymidten i Winslow er restaureret med gamle lygtepæle og tilhørende bannere om Route 66.

Vi er på gåtur i Winslow.

Vi er klar til at kigge nærmere på "La Posada Hotel".

Afslapning på terrasse ved jernbaneterrænnet.

Den gamle jernbanestation ved "La Posada Hotel".

Lanskabsbillede på Vej mod Flagstaff.

Flot udsigt fra hotelgaden i Flagstaff.

Dejligt med en afdeling af bogkæden "Barnes & Nobles" tæt ved motellet.

Vi startede dagen med besøg på Holbrooks "Navajo County Museum", der også indeholdt byens fængsel, som var i brug fra 1899  og helt frem til 1976.

Overalt i byen er der butikker med forstenet træ i mange variationer - konerne havde udvalgt én butik med særlig meget, så der blev handlet lidt ind, inden vi forlod Holbrook.

På vej mod Joseph City besøgte vi "Geronimo Trading Post" (fungeret siden 1950),  der reklamerer med at have verdens største samling af forstenet træ (80 tons). Butikken ligger i smukke omgivelser og har store forstenede træstykker liggende udenfor - det ser autentisk ud. Men indenfor virker det som én stor turistbod og priser derefter, selv om de ganske vist har rigtig mange ting forarbejdet i forstenet træ. Der blev ikke købt noget her.

Lidt udenfor Joseph City kom vi til legendariske "Jack Rabbit Trading Post" med det ikoniske Route 66-skilt "Here it is"  og "Jack the rabbit" udenfor butikken. Gennem Route 66-tiden mødte bilisterne meget langt væk skiltet med den sorte kanin (Jack Rabbit)  med stigende interval, indtil de her mødte skiltet "Here it is" - og måtte man jo ind at kigge på butikkens varer.

Frits og Bjarne lod sig fotografere på den opstillede "Jack the Rabbit" - indenfor var der ikke andre end os og det synes som fortidens fortryllelse var væk. Den til stedet kendte kirsebær-cider kunne ikke længere fås, men der var souvenir, trøjer og Route 66-bøger, som vi købte lidt af.

Næste stop blev i byen Winslow, der har gjort noget ud af restaureringen Down town med et look tilbage til Route 66-tiden i form af gadelamper, bannere og Route 66-skilte. Desuden har man på byens centrale gadehjørne lavet en slags park/samlingssted med "Standin´ on the corner park", der symboliserer livsmulighederne i Route 66´s glansår. Musikgruppen "The Eagles" udødeliggjorde desuden stedet, da de i 1972 producerede sangen "Take it easy" og særligt strofen "standin´ on a corner in Winslow, Arizona", der henviser til dette sted, hvorfor folk og Eagles-fans valfarter hertil.

I Winslow besøgte vi også "La Posada Hotel" - bygget i 1928 som et enestående flot jernbanehotel som et af de sidste i rækken af de berømte Harvey-hoteller. Stedet er restaureret i 1990 og er utrolig flot og seværdigt. Vi nød den gratis adgang og særligt promenadeafsnittet med stole ud til jernbanesporene - ved siden af var man i gang med at restaurere den gamle jernbanestation til museum, så det bliver rigtig flot engang.

På vej mod dagens endestation Flagstaff, stoppede vi ved "Twin Arrows", hvor 2 kæmpe indianerpile er plantet i jorden. Tilhørende lå ruinerne af "Trading Post" med diner og benzinstandere - stedet var i drift fra 1944 - 1990, så det er forfaldet meget de sidste 25 år. "The Hopi Trail" har dog erhvervet området med planer for området i fremtiden.

Efter en tur i visitor-centret i Flagstaff, indlogerede vi os på motel på "Historic Route 66" - ikke langt fra bogbutikken "Barnes & Noble", så det blev til en aftentur hertil samt kaffe fra Starbucks - skønt!