Historic Route 66

Kirsten tanker morgenmad før turen til Dallas Down town.

Vi kørte lige til museets indgang.

Bjarne blev guidet af Michael om hvor tingene skete på dagen hvor JFK blev skudt.

JFK rammes af skud fra næstøverste vindue længst til højre.

Elm Street hvor JFK bliver skudt - bemærk X midt på vejen.

Lise og Frits studerer beskrivelsen af "the fatal shot", der affyres bag hegnet tv.

Retsbygningen hvor Warren-kommissionen holdt sine møder - lige overfor museet.

Her kørte JFK´s bil ned ad Elm Street.

Billedet her viser morderens skudvinkel - bemærk X på vejen for det dræbende skud.

Vi forlader Dallas i bil ad samme Elm Street.

Temperaturen sneg sig op på 39 grader...

Kirsten og Frits studerer ruten nord på.

Ulrik er glad over at finde "Pizza-Hut" da vi skal spise til aften.

Aftenhygge foran motelværelserne.

Efter morgenmad på motellet, kørte vi den sidste halve time i et virvar af veje ind til "6th Floor  Museum" på Dealey Plaza i Dallas  - lidt fantastisk at kunne køre  direkte hertil og parkere lige ved indgangspartiet til museet - godt det var søndag med mindre trafik.

Vi ankom tidligt på dagen (30 graders varme) og  i god tid, så vi havde tid til at finde de historiske arealer og Elm Street, hvor præsident John F. Kennedy bliver skudt i 1963. Tankevækkende at kunne stå på samme gade ud for det sted, hvor JFK bliver skudt og se op på den bygning, vinduet samt hegnet tæt på vejen, hvorfra de dræbende skud falder - en begivenhed, der siden 1963 har optaget en hel verden.

Mødte  gadesælgeren Michael (solgte avis m.m. om mordet på JFK), der levendegjorde den tragiske dag i 1963 ved at kunne udpege de aktuelle steder og bygninger.

Herefter blev det tiden, hvor museet (hed tidligere "Skolebogsforlaget") åbnede - vi havde billetter til den første tur. En rigtig god og spændende udstilling af Kennedys liv, betydning og død i 1963, men man skal lige vænne sig til at der laves et museum ud af sådan en begivenhed. Vi forlod Dallas ad Elm Street - samme vej og retning som blev JFK´s sidste køretur.

For at vinde mere tid til Route 66 fravalgte vi en ekstra overnatninbg i Dallas og kørte nordpå i 39 graders varme - godt bilerne har aircondition. Vi røg dog i to store køer på interstaten - så vi valgte at finde motel i den sydlige del af Oklahoma og fandt ude i landlige omgivelser "Mountain View Motel" - fine værelser til få penge.