Historic Route 66

Vi startede dagen med at køre tilbage på gammel Route 66-vej gennem goldt ørkenområde for at finde byen Amboy og særligt "Roys Café og motel fra 1938. Roy´s  café er et ikon og et af de mest kendte steder på hele Route 66 - det dukker op som en oase midt i det store golde ørkenområde - tidligere var her både motel, coffee-shop, benzinstation, værksted og et posthus med i alt 90 ansatte. Åbningen af i-40 i 1973 fik hurtigt det hele til at gå ned af bakke så det lukkede. I 2005 købte den japanske rigmand Albert Okura imidlertid stedet for at få sin del af Route 66-historien.

I dag er caféen åbnet og der kan købes  benzin  - ganske vist til forhøjet pris, men det er bestemt nostalgisk. Hytterne ligger der side om side og synes under restaurering - vi fik at vide, at de måske åbnede for udlejning engang.

På vej mod byen Barstow stoppede vi ved "Bagdad Café", der er mest kendt som filmlokation fra 1988 til filmen af samme navn. Familien Kyneb var her også i 2008 og fandt at med de nye ejere havde mistet noget af charmen.

I Barstow  besøgte vi stationen, hvor McDonald´s har indrettet sig i 3 jernbanevogne for at hylde byen stolte jernbanetraditioner. Bagefter tog vi ned til det flotte og gamle jernbanehotal "Casa del Desierto", der i dag rummer både jernbanemuseum og Route 66 museum.

På vej ud af byen besøgte vi lige legendariske "El Rancho-motellet", men ellers udnyttede vi tiden til at komme tættere på Los Angeles og landede derfor ved foden  San Gabriel-bjergene i byen Victorville.